Object structure
Title:

Accurate Abhandlung von dem Podagra und der Lauffenden Gicht : Worinnen deren wahre Ursachen und gewisse Cur gründlich vorgestellet, Auch Die herrlichen Kräfften der Milch, Nebst klarem Beweiß, daß solche ... die allerbeste Nahrungs-Speise und Hülff-Mittel sey, ordentlich beschrieben werden / Durch Steph. Blancard, Ph. & Med. Doct. ... zu Amsterdam; Anietzo ... Aus der Niederteutschen in die Hochteutsche Sprache übersetzet. ; Abhandlung von dem Podagra und der Lauffenden Gicht wie solsche sicherlich zu Curiren

Description:

Projekt "Cenne pommeranica i prussica drugiego półwiecza XVII stulecia w zbiorach Biblioteki UŁ - kontynuacja" dofinansowano z programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" Ministra Edukacji i Nauki

Publisher:

verlegts Joh. Fried. Gleditsch ; Druckts Christoph Fleischer

Place of publication:

Leipzig

Contributor:

Blankaart, Steven (1650-1704). Tłumaczenie Autor ; Rhijne, Wilhelm ten (1647-1700). Chineese en Japanse wyze om door het branden van moxa en het steken met een gouden naald alle ziekten en voornamelijk het podagra te genesen (niem.) ; Gleditsch, Johann Friedrich (1653-1716). Nakładca ; Fleischer, Christoph (1650-1709). Druk

Date:

1690

Resource Type:

stary druk

Source:

1014209

Language:

ger

Rights Management:

Domena publiczna (Public domain)

Note:

Tytuł oryginału: Verhandelinge van het podagra en vliegende jicht ; Druk na karcie tytułowej czerwono-czarny. Druk tekst również czerwono-czarny. ; Tytuł z dodatkowej strony frontispisu:Abhandlung von dem Podagra und der Lauffenden Gicht wie solsche sicherlich zu Curiren. ; Uwaga o proweniencji: 1. Bibliotheca S. Dorotheae (nota rps) – [Biblioteka Kościoła św. Doroty we Wrocławiu] ; 2. Ex Biblioth. Regia Berolinensi (pieczątka) - Staatsbibliothek Berlin [Biblioteka Państwowa w Berlinie] ; 3. Kg 7566 (wytłoczone na oprawie) - Staatsbibliothek Berlin [Biblioteka Państwowa w Berlinie].

Physical description:

[1] karta miedziorytowy frontispis, [4] karty, 351 stron, [10] kart ; 8°.

×

Citation

Citation style: